20 april 2022

JUBILEUMFESTIVAL

  Agenda
Geplaatst door Willy van der Beek

 

 

PERSBERICHT    

ATELIERHOUDERS OUDE AMBACHTSSCHOOL ZWOLLE VIEREN JUBILEUM MET LUDIEK FESTIVAL!

Op zondag 31 oktober 2021 van 11.00 tot 17.00 uur is het feest op het plein van de De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle. De Vereniging van atelierhouders bestaat dan 10 (+ 1) jaar. Dat wordt groots gevierd met o.a. een kunst, cultuur- en ambachtsmarkt, optredens, muziek en dans, workshops, een openingsact en een expositie. Er zijn lekkere hapjes en drankjes. Iedereen is welkom. 

Schilders, meubelmakers, keramisten, illustratoren, zangers, dansers, en meer; de groep van 25 atelierhouders in DOAS is bijzonder divers. Zij bieden werk aan tijdens dit jubileumfestival in marktkramen op het binnenplein voor vriendelijke prijzen. Met de decembermaand weer in het verschiet zijn er alvast leuke cadeautjes te koop. Ook kun je inschrijven voor workshops en lessen, een afspraak maken voor een atelierbezoek, of gewoon een praatje maken.

In de hal van het DOAS-gebouw exposeren de atelierhouders gezamenlijk. Van iedereen is een werk te zien (en de meeste werken zijn ook te koop), waarmee je een goede indruk krijgt van de verscheidenheid en professionaliteit binnen DOAS.

Voor jong en oud is er op deze jubileumzondag vermaak. Op het plein treden muzikanten op, tussen de marktkramen wordt gejongleerd, er is een dansperformance en natuurlijk ontbreekt ook een kort openingspraatje niet.

De bezoekers ontvangen bij binnenkomst een muntje, vrij te besteden op het plein bij de kraam van  Dima’s Kitchen die garant staat voor homemade smakelijke Syrische hapjes, (niet-alcoholische) drankjes en ook koffie en thee verkoopt. Bezoekers kunnen gratis meedoen aan een verloting, waarvan de trekking aan het eind van de middag plaatsvindt.

Alle ingrediënten voor een gezellig jubileumfeest in de open lucht zijn dus aanwezig. Tip: neem je kinderen, familie en vrienden mee. De toegang is gratis. Parkeren kan gratis in de buurt Pierik in de wijk Assendorp, bij de Boni, of kom op de fiets!

PROGRAMMA (voorlopig)

11.00 uur     start markt, live music o.l.v. Floor Stappers

12.00 uur    opening; praatje door DOAS-voorzitter en gastspreker Patty Wolthof, dans door Danslab

13.00 uur    muziek door Micha Wink

13.45 uur    dans door Danslab

14.00 uur    muziek door De Zaak 

14.30 uur    muziek door Floor Stappers

14.30 uur    workshop (half uur) jongleren door Mees & Gerrit

15.00 uur    rap door  Micha Wink Floor Stappers en onze DOAS-voorzitter Barbara van Loon

15.30 uur    workshop jongleren door Mees & Gerrit

15.30 uur    muziek door De Zaak 

16.00 uur    verloting

16.30 uur    muziek door De Zaak 

17.00 uur    einde van de feestdag, einde van de markt

 

 

  Agenda   Pagina van Willy van der Beek