Coen Bouwstra

Beeldmaker

  atelierhouders

Over Coen Bouwstra

Telefoon: 0615260632
E-mail: nooitopinternet@nooitopinternet.nl
Website: http://www.nooitopinternet.nl
Facebook: Coen Bouwstra

Illustratie
Als kind was ik al graag aan het tekenen. Kreeg ik een vel papier en een potlood, dan was ik tevreden. Bij mijn tekeningen verzon ik vaak verhalen. Jaren later besloot ik te gaan studeren aan ArtEZ Zwolle en sinds mijn afstuderen in 2012 ben ik werkzaam als beeldmaker.

In mijn werk wil ik verhalen vertellen. Mijn illustraties zijn helder en begrijpelijk. Ze bevatten vaak kleine details en veel sfeer. Ik wil de kijker meenemen in het beeld en hoop de verbeelding van de toeschouwer te kunnen prikkelen. Mijn illustraties nodigen uit meermaals te bekijken, er valt veel te ontdekken.

De basis voor mijn illustraties zijn maquettes van kartonnen dozen en papier, die worden bevolkt door figuren van klei en ijzerdraadjes. Verder gebruik ik veel restmaterialen. Ik hoop hiermee de kijker te inspireren zelf ook aan de slag te gaan: Met materialen die in huis te vinden zijn, kan je de mooiste dingen maken.

Als illustrator kan ik vele kanten op. Een prentenboek illustreren of losse opdrachten. Een boekomslag of geboortekaartje. Een albumhoes en bijbehorend artwork. Ruimtelijke installaties. Of misschien iets compleet anders. Ik sta open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen.

Fotografie
Fotografie en illustratie liggen dicht bij elkaar. Beiden zijn middelen om te vertellen. En bij beiden gebruik ik regelmatig een digitale camera.

Er is echter één groot verschil: Tijd. Waar ik bij illustraties kan zoeken naar het beste beeld, gaat het bij fotografie om momenten vangen. Dat is altijd een mooie uitdaging en het liefst fotografeer ik feesten en evenementen.

Ben je geïnteresseerd in mijn illustraties of fotografie? Stuur dan een bericht of neem een kijkje op mijn website en wellicht kan ik iets voor je betekenen!

Gallery