Atelier Sandra Steen / DansLab

Beeldende kunst / Dansimprovisatie

  atelierhouders

Over Atelier Sandra Steen / DansLab

Telefoon: 06-11017482
E-mail: ateliersandrasteen@gmail.com
Website: http://www.ateliersandrasteen.nl
Facebook: Atelier Sandra Steen / DansLab

Sandra Steen is kunstenaar, danser en dansdocent.

Dans en beeldende kunst liggen voor mij heel dicht bij elkaar. Door de jaren heen is deze wisselwerking heel duidelijk geworden. Dansimprovisatie heeft me geleerd in mijn beeldend werk open te staan voor nieuwe impulsen en toevallige gebeurtenissen. Mijn beeldend werk heeft de mogelijkheden in mijn dans verrijkt, door kunst en dans te combineren. Mijn motto is ‘Zie de schoonheid in het alledaagse’.

Net zoals een simpel voorwerp een bron van mooie ideeën kan zijn om een object mee te maken, kan in de dans een heel eenvoudige beweging prachtig zijn.

In het kunstenaarscollectief De Oude Ambachtsschool in Zwolle komen mijn passies beeldende kunst en dans bij elkaar. Hier beschik ik voor mijn beeldend werk over een atelier en in DansLab organiseer ik dansactiviteiten.

 

Atelier Sandra Steen:

Mijn objecten, zowel twee- als driedimensionaal, bestaan voor een groot deel uit natuurlijke materialen en hergebruikt materiaal.

Voor mijn beeldend werk: www.ateliersandrasteen.nl

 

DansLab:

DansLab biedt een gevarieerd programma in dansimprovisatie. Er zijn cursussen en workshops voor zowel beginnende als ervaren dansers:

  • De lessen ‘Dansimprovisatie’ zijn voornamelijk gericht op jouw persoonlijke beleving. De dans begint bij jezelf, het doel is het vinden en vergroten van jouw comfort, vertrouwen en plezier in de dans.
  • In de lessen ‘Dansperformance’ leer je middels allerlei opdrachten hoe je je dans technisch kan verbeteren en hoe je dansimprovisatie tot podiumkunst kan verheffen.
  • Dansimprovisatie als theatervorm. Spannend en verrassend om naar te kijken, want niemand weet wat er gaat gebeuren; zelfs de dansers niet! De dans ontstaat in het moment. De dansers en evt. muzikanten halen hun inspiratie uit de locatie (tuin, gebouw, bos, parkeerplaats, winkel…), uit het contact met elkaar en met het publiek en uit hun beleving. De dansers zijn getraind om -à la minute- met al deze elementen een boeiende performance neer te zetten.
  • Bedrijfs- of groepsworkshops: Met elkaar in één dagdeel een geïmproviseerde performance presenteren? Spannend natuurlijk, maar het kan! Speelse oefeningen, interactie met elkaar en bijzondere muziek leiden tot creativiteit in beweging. In de groepsimprovisaties geven heldere kaders een gevoel van zekerheid. Tegelijkertijd laten we plannen los en geven we ons over aan toevallige gebeurtenissen in de groep, die we niet vooraf hadden kunnen bedenken. Dan ontstaan de mooiste momenten, die het waard zijn om aan elkaar te presenteren. Lef, gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen groeien!

Voor dansimprovisatie: www.danslab-zwolle.nl

Cursussen & Workshops