Willy van der Beek

Schilder

  atelierhouders

Over Willy van der Beek

Telefoon: 0653263947
E-mail: info@vanderbeeksolitaire.nl
Website: http://www.vanderbeeksolitaire.nl/
Facebook: Willy van der Beek
Instagram: Willy van der Beek

Schilderen naar waarneming; kijken en interpreteren, dat is wat ik doe. Ik schilder graag mensen, omdat ik geïnteresseerd ben in mensen. Wat drijft ons, hoe uit zich dat, waar hebben we behoefte aan? Schilderen is voor mij ook een manier om vat te krijgen op de complexe werkelijkheid. Begrippen als ‘helder’, ‘puur’ en ‘direct’ zijn daarbij van belang.

Ik werk graag rondom een onderwerp: dit schilderij is een tafereeltje zoals je vaak tegenkomt in Zuid-Europa, en onderdeel van de serie ‘De omgeving van de mens is de medemens’.

Af en toe schilder ik ‘plein air’.

 

In 2013 behaalde ik mijn diploma aan de klassieke opleiding in de teken- en schilderkunst Wackers Academie in Amsterdam en sindsdien huur ik een atelier (2-N) in Doas. Ik geef af en toe workshops, zowel in mijn atelier als op locatie, en organiseer zo nu en dan een inloopatelier. Meer informatie vind je op mijn website: klik hier

Voorheen was ik gedurende ruim 20 jaar advocaat. Naast het schilderen werk ik af en toe als mediator: klik hier

 

 

 

 

Nieuws

   14 maart 2022

           Op zaterdag 19 maart 2022 van 11.00 tot 16.00 uur is er voor het eerst sinds corona weer een atelierverkoopdag in De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle, onder het motto ‘DOAS Toont’. Na ruim twee jaar gaat de bezem door de lokalen en heten we bezoekers […]
Lees verder

   2 november 2021

Nieuwe foto’s van het jubileumfeest van 31 oktober jl. gemaakt door Coen Bouwstra! Kijk voor (veel) meer graag op onze FB pagina https://www.facebook.com/doas.zwolle             Met dank aan fotograaf Jack Delmaar. Er volgt z.s.m. meer, houd de site in de gaten!    
Lees verder

Gallery