Wilma Wilbrink

Beeldend kunstenaar en docent

  atelierhouders

Over Wilma Wilbrink

Telefoon: 0615343265
E-mail: wilmawilbrink@solconmail.nl
Website: http://www.wilmawilbrink.nl
Facebook: Wilma Wilbrink

Juni 2013 ben ik afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan Windesheim/Artez en per september 2013 gestart als beeldend kunstenaar en docent in mijn atelier in Doas Zwolle.

Overkoepelende thema’s in mijn werk zijn de mens als maker, het ingrijpen van de mens in de wereld om ons heen en daarmee het spanningsveld tussen natuur en cultuur.

De mens die veelvuldig iets ‘neerzet’ op aarde, nieuwe ontwikkelingen initieert. De oorsprong van ons maken. Waarom maken we? Noodgedwongen of gepassioneerd? Als kunstenaar maak ik graag, voeg betekenis toe, maar voeg ook concreet, tastbaar toe aan deze aarde. Mijn afstudeer-collectie vertelt over het harde werken van mijn voorouders, inclusief mijn eigen drive om te maken. Ik heb onderzoek gedaan naar de combinatie van het eeuwenoude materiaal klei met de hedendaagse laser-techniek. Het reizende Ruimte voor de Rivier project in 2017 was en blijft een zeer actueel thema over onze waterhuishouding. Een lessenserie aan kinderen in het basisonderwijs completeerde de laatste installatie in het Provinciehuis te Zwolle door een aanvulling met 250 kinderkunstwerken. Hierdoor ontstond een groot, nieuw en uniek kunstwerk.

In juni 2019 is het project ‘Verhalendragers’gestart. Een groot kunst-educatieproject in opdracht van stichting Kunstwegen. Het project is een antwoord op het kunstwerk zieleschepen van Cornelius Rogge. In Juni 2021 zal de grote eind-installatie getoond worden met 250 kinderkunstwerken (kinderen van 11 verschillende basisscholen in Zwolle en Dalfsen) en het werk van 25 ouderen die rondom Berkumstede wonen in Zwolle! Een mooie hybride expositie met een mix van ‘live’ het kunstwerk bekijken, begeleid door een digitale belevingsroute met medewerking van Typhoon.

wilmawilbrink@solconmail.nl

Bezoek ook mijn website www.wilmawilbrink.nl